Kino


Arkeolog Hilde Rigmor Amundsen, Stange, presenterer sin nylig avlagte doktoravhandling: "Mot de store kulturtradisjonene. Endringsprosesser fra tidligneolitikum til førromersk jernalder mellom Mjøsa og Femunden".

Arkeologisk materiale fra yngre steinalder (neolitikum), bronsealder og den eldste jernalderen (3800 f. Kr. -- Kr.f) i Hedmark er av ulikartet karakter, og er uensartet fordelt mellom jordbruksbygdene på Hedemarken, dalførene i Østerdalen, Rendalen og Trysil samt fjellområdene i Engerdal og Øvre Rendalen. I løpet av de siste fire tusen årene før vår tidsregning utvikles et tidlig jordbrukssamfunn i sørvestre og søndre Hedmark og et fangstsamfunn basert på villreinsfangst i fjellene i nordøst. Mye tyder på at dagens Hedmark fylke var et grenseområde mellom mennesker tilknyttet henholdsvis vestlige og østlige kulturtradisjoner, som i videre forstand, kan knyttes opp mot dannelser av tidlige nordiske og samiske identiteter.

Hilde Rigmor Amundsen er arkeolog og bosatt på den restaurerte husmannsplassen Lotterud i Stange. Hun har jobbet som arkeolog i Hedmark fylkeskommune (1996-2002), og er i dag ansatt på Nordisk institutt for kulturminneforskning. 25. mars 2011 disputerte hun til doktorgraden ved Universitetet i Oslo.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 08:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

...
26.01 | 13:54

Logoen til Hammeren Skole.

...
07.08 | 12:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.

...
17.04 | 23:02

Ragnar - har du lagt ut dette til alle medlemmer må du få stanset dette. Det kommer stadig opp som en melding til meg, og mange andre, og er temmelig irriterend

...
Du liker denne siden