Rita Westvik: Innovation, foresight, community work

Rita Westvik


 

Rita Westvik har praktisert brainblogging i 30 år og har produsert mer enn 100 håndskrevne dag- og natt-bøker. Hun har et stipend fra NFFO (Norsk Faglitterær Forfatterforening) for å skrive en bok om drøm. Manuset er nå ferdig og tittelen er VIA REGIA – en hinsides beretning.

Til daglig arbeider Rita med innovasjon, foresight og formidling.

Hun har erfaring fra medier (NRK, TV3), politikk (politisk rådgiver i Sosial- og helsedepartementet og i UDhandel i Gro Harlem Brundtlands regjering) og forskning & utvikling (seniorrådgiver i SINTEF Teknologi og samfunn i 10 år). Hun er utdannet sosionom og tok BIs masterprogram "Scenarios, foresight and strategy" i 2008.

I boken VIA REGIA tar Rita til orde for å ta ubevisste og emosjonelle sider av våre liv mer på alvor. Drømmer er følelsesladde fortellinger i forkledning, hevder hun; en livsviktig, sunn og biologisk nødvendig aktivitet som vår fornuftsbaserte kultur i stor grad fornekter.

Å arbeide aktivt med drømmer bygger bro mellom natt og dag og bidrar til skaperkraft, problemløsning, bedre helse, overlevelse, forsoning og dypere innsikt, hevder hun, og kaller drømmene ”dronningveien til bevissthet”, derav tittelen VIA REGIA.

Rita hevder at vi er inne i en bevissthetsrevolusjon som angår oss alle, hvor vår dyriske design kolliderer med våre mentale konstruksjoner kraftigere enn på lenge. Religionen tvinger seg inn i arbeid og offentlighet, naturen snakker høylydt til oss i ordelag vi ikke lenger kan overse og teknologiene tvinges til å spille mer på lag med biologisk design.

I VIA REGIA utfordrer hun forestillingen om én objektiv sannhet på områder av livet som gjelder menneskenes psyke og kultur. Vi må i større grad innse at vi påvirkes av krefter som både er dypere og høyere enn de vi våger å erkjenne, men som styrer oss enten vi vet det eller vil det, både i politikk, arbeid og privatliv. Drømmene gir oss en gratis inngang til denne typen bevissthet og erkjennelse.

Om vi forstår drøm som gudenes tale eller naturens språk er underordnet det faktum at hver og en av oss drømmer – hver natt.  Store spørsmål rundt forholdet mellom biologi, kultur og kjønn er i søkelyset, og veien om drømmene kan bidra til mosaikken i det store bildet.

Naturen sløser ikke med kreftene når det står om livet. Drømmene er livsviktige, de utgjør vårt parallelle liv, hevder Rita. Noen drømmer ler vi av, noen tar vi den fulle og hele konsekvensen av, noen ignorerer vi og atter andre bruker vi som refleksjonsredskap. Å neglisjere drømmene er som å oppgi halve livet. Drømmene oppstår i en livs-sammenheng, i et kontinuum mellom natt og dag. Personlige drømmer er på ett vis også våre felles drømmer. Alle drømmer i sin egen kontekst og kultur; DU er eksperten på dine drømmer!

 

Erling Riibe Ramskjell


"Å lytte til Æ’s skjeve og såre folkrock føles ofte som å stirre inn i et peisbål, eller ut av et vindu mot regnet som visker ut et mollstemt landskap…"» - Alexander Eik


Erling Riibe Ramskjell (født 1973), kjent under artistnavnet Æ, er en musiker, komponist, tekstforfatter og produsent fra Saltdal i Nordland, nå bosatt på Træna.

Siden tidlig 1990-tallet har han vært aktiv i band som Ada Vada, Dubel darr, Basaflak, Kennedy Cut, Schtimm og med plateselskapet Clearpass Records. Høsten 2008 debuterte han som solo-artist med albumet «Voksensløvsinn» etterfulgt av «Prosaikk», 2010. Æ’s 3. album: «Udyrbarmark: Alfatalismanisk/Omegalomantras ble sluppet på markedet 16. september 2011 – opprinnelig et bestillingsverk til Trænafestivalen 2010.

Albumene har fått titlene Alfatalismanisk og Omegalomantras som både utfyller og kontrasterer hverandre. Alfatalismanisk består i all hovedsak av rolige, mørke og sjelfulle viser. Her finner vi blant annet den vakre perlen …Og Så Blå. Omegalomantras er derimot betydelig mer rocka.

For mer info: http://www.erling.nu

Anja Eline Skybakmoen


Anja Eline Skybakmoen (f. 1984), opprinnelig fra Trondheim, er i ferd med å etablere seg som en spennende vokalist i flere grenseoverskridende prosjekter, som folkemusikkgruppa Eplemøya Songlag og vokalkvintetten Pitsj.

I 2009, etter ett år med intens låtskriving, startet hun sitt eget soloprosjekt; SILUET.

SILUET spiller Anjas egne låter og tekster. Influert av pop, soul og jazz. Svært melodiøse låter med en iørefallende harmonisk struktur med tekster som omhandler livets små og store underfundigheter. Bandet har blitt et svært godt live-band med en improviserende lekenhet som tar musikken i uventede retninger hver gang. Den tradisjonelle sangrollen utfordrer Anjas rene, men rocka vokal. Musikken inviterer til stillesittende bevegelse, introverte energiutbrudd, eller rett og slett bare skikkelig rockefot.

I etterkant har Anja Eline også etablert sitt eget band Aphrodisiac.

Marius Graff


Marius Graff (f. 1978) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med el.gitar som hovedinstrument. Fullførte kandidatstudiet i Musikkpedagogikk med studieretning i jazz/pop/rock i 2002. Siden har han virket som freelancemusiker, og jobbet i ulike deler av Oslos og Norges musikkliv innenfor mange forskjellige uttrykk. Han har drevet omfattende turnering gjennom mange år og har lang erfaring som backingartist  med artister som Lillebjørn Nilsen, Marit Larsen, M2M og Jonas Alaska. Av egne prosjekter kan nevnes: Stringswingbandet Fou Rire og Graff Trio. Marius Graff  har også jobbet som korist i mange prosjekter (blant annet for KORK ved flere anledninger), og deltatt på flere plateinnspillinger.

Bengt Berg


Svensk forfatter, dikter og politiker født 15. juni 1946 i Torsby, nord i Värmland. Bengt Berg har levd som uavhengig skribent siden midten av 70-tallet. Utgitt rundt 30 bøker, for det meste dikt, og samarbeidet med en rekke artister. På 70 og 80-tallet var han en av redaktørene for magasinet/forlaget Fireweed. Siden 1990 har han drevet Heidruns bok & bildcafé og forlaget Heidruns i Torsby. I dag deler han forfatterlivet med et politisk liv i Riksdagen hvor han sitter i kulturkomiteen for Venstre. Bengt Bergs lyrikk er oversatt til en rekke språk. Han har deltatt på ulike internasjonale poesifestivaler og turnéer, og hans samarbeid med musikere og skuespillere har resultert i en rekke teatralske programmer, radio og fjernsynsopptredener.

http://www.heidruns.se 
 

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 01:41

Logoen til Hammeren Skole ble til Fagerhøi HS (Humanistisk Senter) 2011.

13.11 | 07:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

26.01 | 12:54

Logoen til Hammeren Skole.

07.08 | 10:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.